Beefsteak s cibuľou

Návod na steak podľa storočného receptu:

Očistenú sviečkovicu pokrájame na pekne hrubé rezne, osolíme až tesne pre prípravou.

Rezne položíme na prehriatu,  suchú  plechovú platňu (môže byť aj palacinkáreň) a len tak bez masti , rezne  opakovane otáčame. Dávame pozor aby sme mäso neprepichli, aby nevytiekla šťava.

Zatiaľ opekáme, kým nebudú všetky strany mäsa jemne sfarbené dohneda.

Zatiaľ zohrieme v trúbe železný hrniec,  v druhom hrnci zohrejem dostatočné množstvo masti.

Očistíme a nadrobno pokrájame 2- 3 cibule. Cibuľu vložíme do suchého hrnca a zatiaľ miešame kým škvrčí .

Opečené mäso trocha okoreníme čiernym mletým korením , rad za radom úpoložíme na cibuľu a zalejem horúcou masťou.

Hrniec prikryjeme a vložíme na 10 – 15 minút .

Môžeme podávať so zemiakovou kašou.

 

 

[MouseOver_01]