Suroviny:
- 600 g jemne zomletého hovädzieho mäsa
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 cibuľa
- 4 lyžice oleja
- 800 g nových zemiakov
- 1 lyžica zmesi korenia čubrica
- rajčinová salsa k podávaniu
Postup:
- Mleté mäso premiešame s lyžicou vody a oleja, osolíme, okoreníme,vmiešame sladkú papriku, čubricu a posekanú cibuľu. Prepracujeme a necháme v chlade.
- Zemiaky umyjeme a nakrájame na centimetrové plátky. V miske zmiešame dve lyžice oleja so zmesou korenia, pridáme zemiaky a premiešame.
- Medzitým si rozohrejeme gril. Z mäsovej zmesi vytvarujeme menšie valčeky.
- Zemiaky rozložíme na grilovaciu mriežku a pečieme z jednej strany dozlata, otočíme a dopečieme z druhej strany. Upečené zemiaky preložíme na misu, solíme až pri podávaní.
- Na gril pridáme čevabčiči potrené olejom a pečieme zo všetkých strán, stačí 5 – 10 minút, podľa veľkosti valčekov a teploty grilu.
- 5. Podávame s grilovanými zemiakmi a rajčinovou salsou.
Poznámka:
Čubrica je tradičné balkánske korenie, lepšie povedané zmes korenia