Čevabčiči

Table of Contents

Suroviny:
  • 600 g jemne zomletého hovädzieho mäsa
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 cibuľa
  • 4 lyžice oleja
  • 800 g nových zemiakov
  • 1 lyžica zmesi korenia čubrica
  • rajčinová salsa k podávaniu
Postup:
  1. Mleté mäso premiešame s lyžicou vody a oleja, osolíme, okoreníme,vmiešame sladkú papriku, čubricu a posekanú cibuľu. Prepracujeme a necháme v chlade.
  2. Zemiaky umyjeme a nakrájame na centimetrové plátky. V miske zmiešame dve lyžice oleja so zmesou korenia, pridáme zemiaky a premiešame.
  3. Medzitým si rozohrejeme gril. Z mäsovej zmesi vytvarujeme menšie valčeky.
  4. Zemiaky rozložíme na grilovaciu mriežku a pečieme z jednej strany dozlata, otočíme a dopečieme z druhej strany. Upečené zemiaky preložíme na misu, solíme až pri podávaní.
  5. Na gril pridáme čevabčiči potrené olejom a pečieme zo všetkých strán, stačí 5 – 10 minút, podľa veľkosti valčekov a teploty grilu.
  6. 5. Podávame s grilovanými zemiakmi a rajčinovou salsou.

Poznámka:

Čubrica je tradičné balkánske korenie, lepšie povedané zmes korenia