Držkový perkelt

Table of Contents

 

Suroviny:

  • 1,75 kg držky
  • 2 PL červenej papriky
  • 1 paradajka alebo rajčina
  • 2 zelené papriky
  • 4 veľké cibule
  • 4 dl oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 postrúhaný zemiak
  • 1 pár feferóniek
  • majoránka

 

Postup:

Usmažiť nadrobno pokrájanú cibuľu. Odstaviť. Zamiešať červenú papriku (vyskúšam dať neskôr, až do skoro hotového) pridať trocha vody. Dosypať držky a všetko ostatné . Variť (dusiť) asi hodinu. Dodať zbytok červenej papriky. Nakoniec cesnak a majoránku. Môžu sa pridať aj malé krájané pečiarky. Podávať s chlebíkom alebo haluškami. Výborné s lyžicou smotany.